19 februari 2024
HangOut-DugOut

Tijdens het maken van de muurschilderingen op het Nagtzaamplein hadden we veel gesprekjes op straat

Met jongeren die de muurschilderingen vet vonden, maar ook vertelden over hun slechte hangplek. Wij van de De Kapsalon zien ook dat er wel wat mist aan ruimte voor de jongeren in de wijk. letterlijk en figuurlijk.

Dus tijd om jongeren een podium en stem te geven.

Vanuit het Slachthuis en met 37PK gaan we verschillende workshops uitvoeren. Graffitti met de kunstenaar van de murals op het Nagtzaamplein Munir de Vries. We gaan objecten voor op het Slachthuisterrein maken. Fotografie met fotograaf Marisa Beretta  (die in haar journalistieke een prijs bij de Zilveren Camera gewonnen) en echte spiegelreflexcamera’s. Niet de instaversie, een weergave van wie jullie zijn, met inhoud en kennis van scherptediepte en sluitertijd die jullie tijdens de workshops onder de knie krijgen. Geexposeerd in 37PK en het ontwerpen en maken van een prototype van een dug out met een ontwerper. Waar moet deze aan voldoen, waar moet deze staan, hoe zou deze daadwerkelijk een plek in de wijk kunnen krijgen?

We gaan eind april aan de slag en zijn nu aan het inventariseren wat goede tijden zijn, welke lengte, wie. Wil je aansluiten als jongere, heb je input? laat het ons weten!

Lees ook

Fluisterende Huizen

Voor de herdenking van het vergissingsbombardement op 16 april gaan we een theatrale verhalenwandeling vormgeven in samenwerking met theatermaker Liesbeth

Geknipt voor de Buurt

Vanuit de regeling ‘Samen Cultuur Maken’ kan de Kapsalon samen met Buurts breed de wijk in. Vanuit 8 projecten door

Oost aan Zet.

Woon je dicht bij het Broederhuis en lijkt het je leuk om een fijne openbare tuin op het Nagtzaamplein te