evenement
Herdenking 16 april

16 april 1943 vond het vergissingsbombardement plaats. De geallieerden wilden het terrein van de NS bombarderen, maar de coordinaten klopten niet.

Jan Appel heeft het monument voor het Broederhuis ter nagedachtenis hierin samen met de Franciscus Xaverius geadopteerd. Hij kent de bewoners die de oorlog hebben meegemaakt. Nu tegen de 90, toen kind woonden zij in Haarlem Oost. Hun verhalen hebben ze aan ons verteld en aan de leerlingen van de Franciscus Xaverius en de Talenten. Liesbeth Rood (Theatergroep Lava) gaat samen met Jan Appel en met bewoners uit Oost een verhalenwandeling samenstellen met deze verhalen. De kinderen hebben gedichten en raps gemaakt die ook te horen zijn, er wordt een verhalentafel ingericht in het Broederhuis. Voorafgaand aan de herdenking van het bombardement 16 april bij het monument bij het Broederhuis kun je meelopen met deze wandeling. Tijdens deze wandeling zullen waargebeurde verhalen uit de tweede wereldoorlog door bewoners worden verteld, gezongen, geëxposeerd, lichtprojecties getoond worden.

We starten om 18.00 met soep en brood in het Broederhuis en zijn hier rond 19.30 terug. Om 19.45 start de herdenking.

Wij vragen een bijdrage van 5 euro voor het meelopen met de wandeling en de soep met brood. Met een HaarlemPas kun je gewoon aansluiten.

Graag van tevoren aanmelden marisa@stichtingkapsalon.nl

Meld je aan

Aanmelden is niet (meer) mogelijk

De inschrijving is pas definitief na bevestiging van Stichting Kapsalon

Ook binnenkort:

nu-dan workshop

Meld je aan!

workshop

Zaterdagmiddag 13, 20, april, 4, 11 en 18 mei Tijd: 14.00-16.00u

evenement

workshop

Zaterdagmiddag 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni, 29 juni, 6 juli - Tijd: 12.00-16.00u Vrije inloop.

Er zijn momenteel geen nieuwe agenda items.