De kapsalon is opgezet vanuit de missie dat je door het samen maken en beleven van kunst de ontmoeting kunt stimuleren en zo ontmoetingen tot stand kunt brengen die anders niet zo snel zouden plaatsvinden.

De komende 2 jaar werken we vanuit het Broederhuis in de Amsterdamse buurt in Haarlem.

Verhalen uit de kapsalon
De naam van de stichting, Kapsalon, verwijst naar de kapsalon waar je naar toe gaat om mooier uit te komen. De plek waar verhalen worden verteld. De naam verwijst ook naar het gerecht kapsalon. De snackbarklassieker bedacht door een kapper uit Rotterdam met meer dan tien ingrediënten.

Binnen Kapsalon willen wij ook zoveel mogelijk ingrediënten gebruiken en de verhalen die verteld worden horen en optekenen.

Verhalen uit de kapsalon
Na de succesvolle kunstroute ‘Het Ongeziene Gezien’ in 2021 gaat Stichting Kapsalon door met de missie; ‘Door middel van het samen maken van kunst de sociale cohesie in een wijk te versterken.’ Dit doen we door middel van verschillende projecten zoals Dubbelbelicht en een Kinderpersbureau in de wijken in Haarlem.

Vanuit de programmasubsidieregeling ‘Cultuur maakt Haarlem’ van de Gemeente Haarlem hebben we de komende 3 jaar structurele financiering om de basisvoorwaarden voor een daadkrachtige organisatie te creëren en de organisatie uit te breiden.

Na 2 maal een succesvolle kunstroute uitgezet te hebben in Schalkwijk en de Amsterdamsebuurt in Haarlem, verschillende educatieve projecten te hebben opgezet weten verschillende stakeholders ons te vinden en breiden onze samenwerkingspartners zich nog steeds uit.

 

Bestuur

Vaste vrijwilligers

Samen in de kapsalon

Onderwijs, welzijn, woningcorporaties en architecten hebben ons al weten te vinden. Wil jouw organisatie ook in co-creatie met de Kapsalon een project ontwikkelen? Stuur ons een mail.

Niets missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zodat we je op de hoogte kunnen houden van onze nieuwe projecten en interessant nieuws.